Lisa haar styling van de babykamer.

Toen ik begon aan de babykamer was alles vrij neutraal. Ondanks dat we wisten dat we een dochter zouden krijgen, wilde ik niet te veel poespas. Veranderde dit even gauw toen ze er eenmaal was!! Voorheen was alles een beetje in een bos thema. Groen en aardetinten en veel gebruik van hout. De dierenstickers verspreid door haar kamertje, kocht ik bij KEK Amsterdam. Het gewei, het houten kapstokje en het hello bord bij de kwantum. Ze heeft nog heel lang bij ons op de kamer gelegen, dus ik had alle tijd om het opnieuw aan te pakken. Go big or go home!

De basis.
Zowel het bedje, de commode en de kledingkast zijn van ikea’s Hensvik collectie. Een prima basis waar je naar mijn mening alle kanten mee op kunt. Een muur hebben we wit gelaten, op de andere muren hebben we een lambrisering geverfd met de kleur camouflage green van flexa’s creations. Op de muur achter de kast (hier stond voorheen het ledikant) en op de witte muur achter het ledikant, plakte ik gouden stippen. Deze bestelde ik via Wish. De vloerbedekking is neutraal en hebben we nog even laten liggen omdat in de toekomst de vloer er nog uit gaat en wordt vervangen. Daarna komt er mooi laminaat te liggen.

Speelhoek en kledingkast.
Op facebooks marktplaats zag ik dit speelhuisje staan. Het was nodig toe aan een opfrisbeurt, maar nog wel in perfecte staat! Ik voorzag het dak van schoolbord verf en verfde de rest van de buitenkant in de kleur bloesemgeel. Binnen in kan Nova al haar boeken en speelgoed kwijt. Op het dak kan ze lekker kleuren. Nu alleen nog opzoek naar een vintage kleuterstoeltje voor erbij! De naam slinger kreeg ik als kraamcadeau en is gemaakt bij Door&roosje.

Het hobbelpaard in de hoek vond ik ook op marktplaats en had alleen een goeie poetsbeurt nodig. Voor de kledingkast gebruikte ik een ster die ik nog had liggen van de Xenos en een vosje van de KEK Amsterdam collectie. De deurknoppen verving ik door een vrolijkere variant, tevens gekocht bij de Xenos.

De muur bij het ledikant.
De gouden stippen op de muur trok ik ook hier door. Hoewel ik nog steeds verzot ben op de oorspronkelijke elementen van het kamertje, wilde ik het graag wat vrolijker. Wat meer toevoeging van kleur, een speelse indeling en hoekjes waarbij je mooie spullen de aandacht kan geven.

Met als basiskleur groen, voegde ik langzaam steeds meer zacht roze toe. Ook geel vind ik een mooie kleur die hier goed bij matcht. Door deze twee frisse kleuren toe te voegen in de accessoires, krijgt het kamertje al een hele andere look. Voor het ledikant zelf gebruikte ik stickers van Ikea. Het beddengoed en de Pink lashes boven het bed bestelde ik eveneens bij Wish. Boven het bed hangen de bekende kruidenrekjes van Ikea. Hier staat een van haar mooiste boeken in en kan je elke keer iets anders tentoonstellen. De mooie geboorte poster bestelde in via Print candy, het ice cream nachtlampje is van a lovely little company.

De commode.
Voorheen gebruikte we de commode van de Hensvik collectie gewoon in zijn originele staat. Al gauw vond ik het niet praktisch meer met verschonen. Mijn dochter pakte continu alles waar ze bij kon komen, je was dus drukker met dingen afpakken, dan even snel een nieuwe luier en kleding. Ik haalde de plank en het bovenstuk van de commode af. Mijn vriend zaagde van hout dat we nog hadden liggen en nieuwe boven plank. De kastjes boven de commode zijn ooit gemaakt door mijn opa en hingen ruim 15 jaar geleden al op mijn kamer. Ook hier creëerde we met rest hout een nieuwe look. De pijl is opgehangen ter decoratie, maar ook omdat het een handig lampje is bij nachtelijk verschonen.


De leuke ABC wandsticker bestelde ik onlangs bij Wildelittle’ones en plakte ik net boven de lambrisering boven de commode.


Er staan nog wel wat dingen op mijn verlanglijst als toevoeging op haar kamer. O.a. een punnikwoord van JibbeJebba en een tekening van Nova door Floortjetekent.
Ik hoop dat ik jullie geïnspireerd heb en dat jullie het leuk vonden om een keer in haar kamertje te kijken.

Fijne dag!
Lisa

leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

We hope to always be a source of inspiration, positivity and love.. Our Instagram is a treasure of our family memories.. 

      © 2020                                

Blog

Read the

let's meet at the beach... or we cam start with instagram

THE BRAND MOVEMENT