Géén paniek, hier zijn mijn inpak tips.

Op reis gaan met kinderen, geloof mij, je kunt er bijna een sport van maken. Want wat neem je mee en hoeveel kleding heb je nodig?  Geen nood, geen paniek, we zitten nog ruim voor de zomervakantie en ik zet voor jou een aantal fijne punten op een rij. Ik dacht en had altijd het gevoel dat ik alles mee moest nemen tijdens een reis, vooral onze autoreizen zorgde ervoor dat ik alles erin gooide wat ik dacht nodig te hebben.. Gelukkig is mijn partner een goede inpakker en kreeg hij het altijd weer perfect de auto in, maar bij aankomst op bestemming was het verre van ideaal zoveel spullen bij je te hebben.

De grootste fout was dat ik alles in losse tassen vervoerde, nu ik voor mijn blog reis heb ik veel meer ervaring opgedaan en zo ga ik dus ook echt nooit meer op pad. Ik kies voor iedereen een rugtas, reistas, een gezamenlijke slipper/schoenentas en iedereen een aparte toilettas. Ook breng ik twee verschillende strandtassen mee, één voor de hamamdoeken, zonnecrème, camera en zwemkleding, de ander voor drinken en snacks. Tegenwoordig heb je een ruime keuze uit koffers, tassen en backpacks, waar begin je? Wij kiezen dit jaar voor niet te groot en alles in één, de keuze was vrij snel gemaakt voor de Cabin Carry-On van Storsak. Het is een reistas op wieltjes met een slimme ophang organizer erin. Omdat wij het fijn vinden als de tas nog beter is ingedeeld, vonden wij de verpakkingsblokken een slim idee. Je kunt ze zo ordenen dat het gemakkelijk in je tas past en je zo al de shirts of ondergoed bij elkaar houdt. De Cabin Carry-On gebruiken wij inclusief de bijpassende rugtas of handtas.

De kinderen reizen met kinderkoffers van het leuke merk Pick & Pack, de speciale kinderkoffers met een goede kwaliteit en leuke printjes is gemakkelijk door kinderen mee te nemen door middel van de flexibele wielen, zo kunnen ook de jongens hun eigen koffer vervoeren, heel handig! Tijdens de reis gebruiken de kinderen ook beide een aparte rugtas; drinken, lunch, iPad, tekenboek en knuffel passen er perfect in, dit jaar gebruiken onze kinderen de rugtassen van Zip & Zoe, de tassen zijn erg ruim en fijn in het gebruik, perfect voor onderweg.

Als ik ga inpakken begin ik hiermee; Ik knal alles wat ik denk mee te nemen op bed en maak vanuit daar mijn keuzes. Het toverwoord is overzicht, het wordt bij mij anders een zooitje en ik ga met veel te veel onnodige spullen op reis. Het is belangrijk dat je goed kijkt naar welk land je af reist of het bloedheet is, wat je gaat ondernemen, welke services je beschikt bij de accommodatie en wat je dan nog daadwerkelijk nodig hebt. Oh, en wat wij ook altijd doen is voordat we op reis gaan bekijken of we tussendoor kunnen wassen. Dat is ideaal, want zo hoef je niet voor iedere dag een schoon kledingsetje mee te nemen. We weten immers allemaal hoe snel de kinderen naar het aankleden een vlek weten te organiseren.. Lig je dagelijks aan het strand? Ook dan heb je minder kleding nodig, dan dat je iedere dag jezelf gaat verrijken met de natuur of bezienswaardigheden.

Ga je met het vliegtuig op vakantie is het belangrijk dat je weet hoeveel hand- en ruimbagage je mee mag nemen. Voor de meeste ruimbagage is 20 kilo toegestaan. Je wil immers niet met 35 kilo aankomen en dat je de helft moet achter laten op de luchthaven, dat geeft onnodige stress. Wij reizen met twee kinderen die een voedselintolerantie hebben, de één gluten, de ander lactose- en melk. Dit zorgt ervoor dat wij altijd met flink wat eten en snacks op pad gaan, je weet maar nooit of je ergens langs de weg iets tegenkomt. De handbage vinden wij daarom altijd heel fijn om bij ons te hebben, dit vervoer ik echter altijd al in mijn favoriete strandtas van All-time Favourites, ook dit jaar heb ik weer zo’n fijne tas uit de nieuwe collectie uitgezocht, ideaal!

De essentiële dingen vervoer ik altijd in mijn handtas, dit jaar gebruik ik de handtas van Mozzbags. Deze tas is heel fijn, want zowel mijn camera als laptop passen er met gemak in. De aparte vakken zorgen ervoor dat ik ook onze paspoorten, reispapieren, geld, portemonnee, telefoon, opladers en de route kan meeneem. Zo heb ik alles op één plaats en hoef ik niet te zoeken en te twijfelen in welke tas ons paspoort is gestopt of mijn portemonnee.

De kleding uitzoeken en wat neem ik mee? Ik kijk altijd naar lichtgewicht en niet al te veel lichte kleuren voor de kinderen, donkere kleuren worden minder snel vies. Ik zorg voor basics die onderling goed te combineren zijn en neem natuurlijk altijd mijn favoriete items mee. Wat heel belangrijk is, is dat je niet bezuinigt op sokken, ondergoed, badkleding, een pyjama en zonnebescherming zoals een hoed! Het neemt weinig ruimte in, het is vooral lichtgewicht en heel fijn en belangrijk om bij je te hebben.

De aparte en algemene toilettas vul ik altijd met de medicijnen, pleisters, verband, vallen- en stotengel, neusspray, paracetamol voor volwassenen en kinderen, anti-insect, vitaminen, tandpasta, shampoo en een douchegel kit, zonnecrème van Naïf, tampons, papieren zakdoekjes, wattenstaafjes, pincet, ant-insect en een kleine ehbo-kit voor op reis. Altijd handig en alles samen in de tas, je merkt al; ik hou van overszicht en heel fijn als je iets heel snel nodig hebt, dan weet je altijd waar het is.

Als laatste wil ik meegeven dat ik altijd (hamam)doeken meebreng. Superfijn op reis en voor van alles en nog wat te gebruiken. Ik gebruik ze zelf als handdoek in de badkamer, op het strand en voor onderweg om te picknicken. Het fijne aan de doeken is dat ze bijna niets wegen en ze ook nog eens bijna géén ruimte innemen.

Ik wens jullie heel veel succes met het inpakken van de koffers en uiteraard ook met de voorpret. Geniet van de zomer, leg mooie momenten vast en vergeet ons niet te volgen op instagram; @stylekidsmagazine.nl, zo blijf je op de hoogte van onze avonturen en nemen we je een klein beetje mee op onze reis.

Tip: Italië bracht ons vorige zomer een kindvriendelijke badplaats, prachtige steden, en een wonderbaarlijke natuur. De Jong Intra Vakanties heeft een zeer ruim aanbod klaar staan voor een reis naar Italië; het gaat van het genieten op een camping met je gezin tot aan een avontuurlijke rondreis samen.

leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

We hope to always be a source of inspiration, positivity and love.. Our Instagram is a treasure of our family memories.. 

      © 2020                                

Blog

Read the

let's meet at the beach... or we cam start with instagram

THE BRAND MOVEMENT