Glamping Nunspeet een avontuurlijk verblijf met manege.

In een vorig blog nam ik jullie mee op avontuur bij Glamping Nunspeet op Camping de Scheepsbel. Dit keer neem ik jullie opnieuw mee, maar dan op Camping de Witte Wieven. Ideaal dat Glamping Nunspeet twee verschillende locaties heeft. Zo kun jij de camping kiezen die het beste bij jou past!  

Glamping is een term die je steeds vaker ziet. Iedereen is inmiddels denk ik wel bekend met dit nieuwe kampeerbegrip. Kamperen op een camping, maar dan lekker luxe. Glamping staat voor glamorous camping; je hebt alle comfort en luxe van een hotel, gecombineerd met de natuurlijke omgeving, gezelligheid en de vrijheid van een camping. Voor avontuurlijke kinderen én ouders is het de ideale vakantie.

Terwijl ik in mijn vorige blog nog heel eerlijk was over mijn twijfels op de heenweg en dat ik bang was gillend gek te worden op een glamping, ging ik er nu vol enthousiasme en zonder twijfel naar toe! Het niet van kamperen houden is ontzettend veranderd door mijn ervaringen bij Glamping Nunspeet, deze manier van kamperen bevalt mij wel, ik blijf het héél aantrekkelijk en erg leuk vinden om te mogen ervaren. Het geeft iedere keer opnieuw een totaal andere dimensie aan mijn kampeerervaringen. De safari naar Nunspeet op de prachtige Veluwe geeft mij ook dit keer het gevoel van rust en wij beleefden samen een ultiem en luxe kampeer-avontuur samen met de paarden achter de tent. 

We verbleven in een stoere safaritent die van alle moderne gemakken was voorzien. Dit keer verbleven wij in een 6-persoons ruime, comfortabele en volledig ingerichte safaritent op een sfeervol graskampeerveld  omsloten door groen. De tent is wel iets minder luxe dan de vorige tent op Camping de Scheepsbel, maar dit verschil ligt aan het type tent dat je huurt bij Glamping Nunspeet. Je kunt namelijk kiezen uit 2 typen Safaritenten: de Comfort tent of de Excellent tent. Ik moet zeggen dat deze Comfort Safaritent op Camping de Witte Wieven voor mij echt perfect en helemaal prima was. De tent stond bij aankomst volledig verzorgd voor ons klaar, iets lekkers voor de hond en een aardigheidje voor de jongens erbij.


We hebben heerlijk geslapen op de hotelboxsprings en genoten s’ avonds van de lange zomeravonden op het vlonderterras. We kookten aan het keukenblok met 2-pits gastoestel, koffiezetapparaat en koelkast met vriesvak. Op de ruime veranda met 6-persoons stoere eethoek, relaxte lounge-set en BBQ konden we lekker buiten eten en optimaal van het buitenleven genieten. De kinderen speelden naar hartenlust op het veldje voor de tent, maakten gebruik van het speeltoestel en in de avond genoten ze van limonade onder de prachtige sterrenhemel. Wat echt opvalt is dat de Glampingtenten een unieke en sfeervolle uitstraling hebben door de superleuke inrichting. Aan alle details is gedacht!

De luxe ingerichte safaritenten van Glamping Nunspeet staan op twee verschillende campings; ieder met hun eigen charme en faciliteiten.  Wij verbleven in Comfort Safaritent ‘Het Edelhert’ op Camping de Witte Wieven. Een gezellige gezinscamping met paardenmanege, pension en vakantiestalling, zwembad, speeltuin en kantine. Vanuit de safaritent konden we zo het Zandenbos in lopen en naar ‘De Zandenplas’. Deze camping heeft een heerlijk relaxte, avontuurlijke en ‘laidback’ sfeer. Echt genieten van het ‘outdoor’-leven doe je hier!

Manon en Sebastiaan van Manege De Witte Wieven zorgden ervoor dat het in onze paardenvakantie aan niets ontbrak. Tijdens ons verblijf op het park vermaakten de kinderen zichzelf uitstekend op de manege, maar ook de grote speeltuin mèt air-springkussen en het zwembad waren favoriet. Als we géén zin hadden om te koken, konden we genieten van een heerlijk hapje en drankje op het terras bij de gezellige kantine op de camping. De prachtige omgeving leende zich fantastisch voor gezellige wandelingen, een mooie buitenrit, paarden die galoppeerden door natuurwater en ik fotografeerde de kinderen vol plezier in de natuur en té paard.


Wat ook erg leuk is, is dat honden welkom zijn; zo kan ook de hond lekker mee. Je kunt zelfs een flexibele hondenomheining bij je safaritent huren: hoe handig is dat? Zo konden we onze hond Bodhi gezellig meenemen: hij vond het héérlijk op de camping! Iedereen die ons kent, weet dat Jizh helemaal paardengek is en een ruiter in spé. Manon en Sebastiaan zorgden ervoor dat Jizh een ultieme vakantie beleefde op de manege. Hij genoot van de geboekte paardrijlessen en wat leerde hij ontzettend veel bij in een paar dagen. Zo waagde hij zelfs de sprong en maakte een buitenrit!  Maar ook voor de kleine ongeoefende ruiters is er van alles te zien en te doen op de manege. Huur de knuffelpony voor een uurtje en maak een rondje door het Zandenbos of over de camping. De pony mag zelfs mee naar je eigen Safaritent! Geef haar lekker vers water en verzorg haar: succes gegarandeerd!

We gaan graag op ontdekking in de omgeving en trekken er vaak op uit. Zo ook deze vakantie. In de omgeving is namelijk ontzettend veel te doen voor alle leeftijden. Je kunt echt alle kanten op, er is voor ieder wat wils!  Denk hierbij aan leuke dagtrips naar gezellige dorpjes in de omgeving zoals bijvoorbeeld het vissersstadje Elburg, flaneren langs de boulevard in Harderwijk met stadsstrand en Beachclub Walhalla of Vierhouten: hèt culinaire dorpje van de Veluwe.

Maar ook voor pret- en dierenparken, welnesscentra en cultuur kun je hier je hart ophalen. Lekker shoppen doe je in de winkelsteden Zwolle, Kampen of Apeldoorn. Een dagje naar Recreatiemeer ‘De Zandenplas’ of naar het strand aan het Veluwemeer zijn ook echte aanraders. We konden in deze week niet alles doen, dus we pikten er een aantal activiteiten uit die naar onze mening echte leuke hotspots zijn, dit keer hebben we ervoor gekozen om onszelf te vermaken in de prachtige natuur op de mooie Veluwe.

We maakten een uitstapje naar ‘De Zandenplas’ en genoten hoe de paarden door het water gallopeerden, maakten mooie wandelingen door het bos en gingen zwemmen in ‘De Waschkolk’. Onze kinderen maakten daar direct nieuwe dierenvrienden en gingen zwemmen met de honden door deze mooie bosven omgeven door de schitterende heide in het Zandenbos. Alleen dáárom moet ik al een keer terug; ik kan niet wachten om prachtige plaatjes te schieten van mijn lieve boys met op de achtergrond de heide in bloei.

Dit is slechts ‘een greep’ uit het uitgebreide aanbod van alle activiteiten die je kunt ondernemen tijdens je vakantie. Op de internetsite van Glamping Nunspeet vind je een uitgebreide lijst van alle ‘must-see and do’s’!

De omgeving van Nunspeet biedt uitgebreide toeristische fiets, wandel- en ruiterroutes. Je kunt direct vanaf de camping al op pad! Voor hondenliefhebbers is Glamping Nunspeet ook een ideale vakantiebestemming. Er is een groot aanbod van diverse hondenlosloopgebieden en zwemmogelijkheden in de directe omgeving. Vanaf jouw eigen safaritent loop je zo met je trouwe viervoeter de bossen in. Kortom: bij Glamping Nunspeet zijn alle ingrediënten aanwezig om in eigen land  te ontspannen en genieten van een onvergetelijke vakantie op de Veluwe!

Ben jij ook op zoek naar een relaxte en heerlijke luxe glampingvakantie op de Veluwe? Dan ben je bij Glamping Nunspeet aan het juiste adres!

www.glampingnunspeet.nl

  • Gefeliciteerd @theflyingdutchfamily met jullie gewonnen prijs; een overnachting bij Glamping Nunspeet.

leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

We hope to always be a source of inspiration, positivity and love.. Our Instagram is a treasure of our family memories.. 

      © 2020                                

Blog

Read the

let's meet at the beach... or we cam start with instagram

THE BRAND MOVEMENT