Wij stappen aanboord van het ss Rotterdam.

Schip Ahoy! Wij stappen aan boord van het ss Rotterdam, voormalig vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn. We beleefde tijdens dit weekend een uniek avontuur met ons gezin. Het weekend ging van start op het moment dat de jongens het “kids check-in” trapje betreden en worden ingecheckt als gasten bij het ss Rotterdam, ze ontvangen een eigen welkomstbrief en flessenpost om naar opa en oma te versturen. Jizh en Jaih waren zo enthousiast, ze konden niet wachten om het hotel te gaan verkennen, op naar onze kamer dan maar.. 

Waar vroeger de hutten van het stoomschip waren, vind je nu de hotelkamers van een 4-sterren wereldklasse hotel op het water. De kinderen zochten samen naar het juiste deck en kamernummer; ‘gevonden’ roept Jizh stuiterend en dol enthousiast! 

De jongens maakte samen met een brede lach op hun gezichtjes de deur van onze kamer open en in één oog opslag zagen we een verzorgde kamer in een fifties decor, met een unieke vorm en inrichting. Het verblijf aan boord staat vanaf de eerste minuut in het teken van wegdromen in de jaren 50 en slapen op het ss Rotterdam, daar konden de kinderen hiervoor alleen maar van dromen. Het is natuurlijk ook wel zeer uniek, avontuurlijk en heel spannend voor kinderen; slapen op het water in een schip. 

In de avond wandelden we vanuit het restaurant naar het grootste en mooiste terras van Rotterdam. Het was er heerlijk genieten en we hebben vol bewondering naar de Skyline van Rotterdam staan kijken op het deck van de ss Rotterdam, wat een prachtig uitzicht! De kinderen hebben hun blote voetjes nog even laten bungelen in het koele water van het zwembad (40cm) op het buitendek, terwijl wij genoten van het plezier van de kinderen die zichzelf vermaakte met het water, nuttigde Yalmard en ik een drankje op het terras. 

Na een goede nachtrust, met twee vrolijk jongentjes die bij ons in bed verschenen om te knuffelen, kleden we ons zelf aan, want we waren van harte welkom in het Lido voor een uitgebreid internationaal cruise ontbijt. We genoten van de diverse soorten brood en broodjes, warme gerechten, vele soorten beleg, fruit, yoghurt, sapjes, koffie en thee. Terwijl wij nog even genoten in alle rust van een kopje thee, speelden de jongens maar al te graag met de cruise boot van playmobil in de speciale kinderhoek bij het restaurant. 

Kom op jongens, we moeten nu echt gaan. ‘Mam, papa, we willen nog zo graag met het playmobil spelen!’ klinkt het in koor uit de hoek vandaan. Ja, maar we moeten nu echt gaan, want er is nog veel meer te beleven aan boord zoals de rondleiding Uitwaaien & Zwaaien. Rondleiding? Ja, een rondleiding. De jongens ruimde snel het playmobil op en rende alweer de gang door. Als je door de gang loopt krijgt je het gevoel alsof je de rode loper betreed. De jongens worden al opgevangen en er volgt een speelse uitleg, ze vinden het direct interessant zo’n audiofoon om je nek en willen direct aan de slag met de vragen. 

De rondleiding Uitwaaien & Zwaaien is perfect voor kinderen, met kapitein Kaap en zijn vrienden leren de jongens van alles over het schip, het verblijf is daarom naar onze mening ook een leerzaam uitje. Tijdens de rondleiding met de audiofoon doen Jizh en Jaih hun uiterste best om al de vragen te beantwoorden en weten niet hoe snel ze het juiste antwoord in hun Kapiteins Paspoort moeten opschrijven, want als je alles goed hebt ingevuld ontvang je een echt Kapiteins Diploma! Drie keer raden: in the pocket natuurlijk dat diploma! Wij hebben nu dus 2 kleine ss Rotterdam wijsneusjes in huis rondlopen, die van alles weten over het schip en maar al te graag op school, in de klas, vrienden en familie vol trots erover vertellen. 

“Wij hebben op een groot oud schip geslapen, waar we alles over weten. Je moet daar ook heen want ze hebben daar al het playmobil van de wereld, heel veel lekker eten en je kan er slapen. Oh, en we hebben een echt Kapiteins Diploma verdiend hoor…”

Je leest het al geloof ik? Het perfecte dag- en nachtje uit met je gezin, die ook nog eens harstikke leerzaam is. De kinderen raken er niet over uitgesproken; de activiteiten, de rondleiding, de sfeer, het eten, de onwijs gezellige en sfeervolle hotelkamer en dan niet te vergeten het terras, met een prachtige skyline of wat dacht je van de watertaxi die je zelfs kan nemen vanaf het schip.. Het is bijna te veel om op te sommen, we zijn overweldigd van dit bijzonder avontuurlijke en gezellige gezinsweekend. Het is zeker voor herhaling vatbaar, want de kinderen hebben het dagelijks over het ss Rotterdam. Zij raken niet uitgepraat over de rondleidingen, over het spelen met het water op het terras, het playmobil en dan de watertaxi dat vonden ze toch wel zo apart, een taxi op het water. 

Wij hebben al heel veel hotels mogen bezoeken, maar het ss Rotterdam dat geeft je weekendtrip een avontuurlijk, gezellig en ultiem gevoel. Je hoeft niet in het vliegtuig te stappen om je kinderen een weekend te bezorgen om nooit te vergeten, de favoriete hotel bestemming voor kinderen ligt op het water in eigen land in de must visit city ‘Rotterdam’! 

Door de foto’s te bekijken, kun je de sfeer proeven en zelf bekijken hoe wij ontzettend genoten hebben van ons verblijf op het ss Rotterdam en je ziet hierdoor direct waarom je minstens één keer in je leven ook dit avontuur moet aangaan. Of je een gezin hebt, een verliefd stel bent, met je vriendinnen wil borrelen en wilt genieten van een high-tea, je wilt vergaderen, een kinderfeestje wil vieren, je met vrienden wil laten opsluiten in de Escape room of zelfs extra bijzonder de liefde van je leven het ‘ja’ woord wilt geven: bij het ss Rotterdam daar moet je zijn! Wij kunnen in ieder geval niet wachten totdat we weer een keer terug gaan..  

www.ssrotterdam.nl

 

 

 

leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

We hope to always be a source of inspiration, positivity and love.. Our Instagram is a treasure of our family memories.. 

      © 2020                                

Blog

Read the

let's meet at the beach... or we cam start with instagram

THE BRAND MOVEMENT