Vakantie beleven met uitzicht op Lac du Causse.

Vakantie beleven in een safaritent met uitzicht op Lac du Causse is een onvergetelijke ervaring en zeker in de super de luxe safari- en lodgetenten van Glamping4all, allemaal voorzien van een badkamer en toilet. Glamping is de trend in campingland wat staat voor glamorous camping. Wij ervaarde het gevoel van kamperen en een echte gezinsvakantie in Frankrijk, maar wel met de luxe van thuis.

Genieten in de moeder van alle vakantiestreken in Frankrijk: de Dordogne en dan aan het meer van Lac du Causse. Wij beleefden met het gezin een ultiem kampeer avontuur op een fantastische plek voor een glamping vakantie. Iedere morgen stonden we op en genoten wij direct van het uitzicht over het meer op de kleinschalige familie camping Lac du Causse. Het meer biedt vele mogelijkheden van recreatie o.a waterfietsen waar wij als gezin volop van genoten, maar denk ook aan; zwemmen, kanoën en suppen. Ook is het een fantastische plek voor leuk entertainment, zo genoten wij van de afsluiting aan het meer met acrobaten en een paardenshow. In de zomervakantie is er iedere week zelfs een geweldige show op het water die je echt gezien moet hebben. In de omgeving ligt 250 km aan paden waar je kunt wandelen of fietsen of maak net als ons gezin, een ‘rondje Lac du Causse’ van ruim 7 kilometer.

Als we even geen zin in het meer hadden, dan zorgde het zwembad van de camping voor een goede verkoeling en plezier. De kinderen vermaakte zichzelf volop op de trampoline net achter de tent, maar ze rende samen ook maar al te graag naar de kleinschalige speeltuin waar ze van de glijbaan af roetsjen.. Verder heeft de camping vers brood, een leuk animatie team, een snackbar voor een snelle hap en een gezellige bar. Op 6 minuten rijden met de auto vanaf de camping haalden wij onze boodschappen in de supermarkt voor uitgebreide inkopen, zodat we in de safaritent gebruik konden maken van de volledig uitgeruste keuken.
Iedere ochtend dekten wij de picknick tafel op het terras voorzien van vers brood gehaald door de jongens, de blijde gezichten die huppelend het verse brood gingen halen en betalen, dat vergeet ik nooit meer. Het gaf mij een gevoel, een gevoel van intens geluk, thuis zijn, op vakantie. Het tjerpen van de vogeltjes, de zon op onze gezichten en het gelach van de kinderen tijdens het ontbijt zijn met géén woorden te omschrijven, het gaf mij een ultiem gevoel tijdens onze vakantie en dit alles wederom met een prachtig uitzicht over het meer.

Tijdens onze periode op de camping, was de camping al aardig leeg, het off-season was alweer aangebroken, maar ik vind dat altijd heerlijk. De rust, de natuur en er is vooral in de omgeving van Lac du Causse zoveel te beleven en te ontdekken. De jongens zochten per dag uit waar we naar toe zouden gaan, al hadden ze wel een keuze probleempje door het ruime aanbod. Het uitstapje naar het Reptilland Martels was een groot succes en dat op maar +/- 20 minuten rijden van de camping. De jongens discussieerden hier pittig welke slang hun favoriet is. Zo maakte Jizh de keuze voor de witte Python en Jaih zijn favoriet is toch zeker wel de Cobra.

Het uitje met de Stoomlocomotief op de pittoreske spoorbaan van St. Denis-Près de Martel naar Souillac was ook zeer de moeite waard. Hou je meer van eenvoudig en stap je liever niet in de auto tijdens je verblijf, geniet dan zeker een van je dagen aan het meer van de zonsondergang. Ik kon er namelijk géén genoeg van krijgen, al die kleurtjes zijn zo bijzonder mooi. Bij het meer voor de tent is het in de avond heel stil, en terwijl de avond valt zaten we samen naast elkaar aan het water. Jizh en Jaih luisterden samen vol plezier en in alle nieuwsgierigheid naar de dierengeluidjes en ondertussen terwijl ik geniet van deze momentjes in de avond hoop ik, dat ik deze momenten nooit zal vergeten.

De vakantie was voor ons precies hoe we het hoopten; een mooie omgeving, prachtige natuur, een leuk animatie team en tal van activiteiten aan en op het water, een fijne ligging van de camping en verse broodjes in de ochtend..

Glamping4all | www.glamping4all.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

We hope to always be a source of inspiration, positivity and love.. Our Instagram is a treasure of our family memories.. 

      © 2020                                

Blog

Read the

let's meet at the beach... or we cam start with instagram

THE BRAND MOVEMENT