De missie om te laten zien dat tweedehands kinderkleding wél leuk kan zijn.

Met het schaamrood op de kaken moet ik toegeven dat de kasten van de kinderen uitpuilen met stapels kleding in maten waar ze niet eens meer in passen. Van kleding waar ik keer op keer verliefd naar blijf kijken, tot items die bizar genoeg nauwelijks zijn gedragen.

Het is kleding die allemaal hoe dan ook best een tweede bestemming kan gebruiken. De klus die ik het langst heb uitgesteld ligt nu voor me: het opruimen van alle kinderkleding. Dozen vol, vanaf baby tot nu. Niets gooide ik weg, alles bewaarde ik netjes en gesorteerd. Eerst vanwege ‘wellicht een baby nr. 3’ en later omdat ik het zo’n werk vond om al die dozen uit te zoeken die ik 8 jaar lang had verzameld. De boel in een grote vuilniszak stoppen om die in de container van de straat te dumpen vind ik geen optie. Maar wat dan wel? 

Ik ging op onderzoek uit online, terwijl de kledingberg steeds groter werd. Sinds enkele weken ben ik echter aan het opruimen geslagen. De klus die ik het langst had uitgesteld, kreeg nu een bestemming en een doel doordat Jorien, de oprichter van Little Green Company, contact met mij zocht om een samenwerking op te zetten. 

‘Het is een uniek platform met de missie om te laten zien dat tweedehands kinderkleding wél leuk en mooi kan zijn. Tweedehands moet eerste keus worden!’ 

 

 

Little Green Company it is! Een innovatieve marktplaats waar je waardevolle pre-loved fashion en accessoires voor kinderen kunt scoren. Het bedrijf is ontstaan vanuit de gedachte dat niet altijd alles nieuw aangeschaft hoeft te worden. Er is al zoveel leuke kinderkleding en zij bieden ouders nu een mooi platform om dit te delen. Simpel, snel en betrouwbaar. 

We mogen best wat vaker stilstaan bij hoe we met onze planeet en leefomgeving omgaan. Al helemaal als het gaat om onze kinderen, want zij zijn de toekomst en moeten leven met de keuzes die wij vandaag de dag als ouders maken. Het meest duurzame gebruik van kleding is hergebruik. Niet cool? Zeker wel, bij Little Green Company komen fashion, stijl en mooie merken samen. 

Naast duurzaamheid vind ik het ook belangrijk om op sociaal vlak iets goeds te doen. Doordat ouders soms in ongewone situaties belanden komen ook de kinderen uit deze gezinnen vaak in moeilijke situaties terecht. Ik heb van dichtbij gezien hoe moeilijk dat soms is voor het hele gezin. Wij schenken daarom een deel van de kleding aan gezinnen die het goed kunnen gebruiken. 
Liefde, veiligheid en geborgenheid zouden vanzelfsprekend moeten zijn in het leven van je kinderen, maar helaas is dit voor veel kinderen niet de realiteit. Ik hoop door mijn kledingdonaties gezinnen het gevoel te geven dat ze er niet alleen voor staan. Ik wens elk kind een onbezorgde en liefdevolle jeugd toe met zorgvrije ouders. 

De opbrengst van Jizh en Jaih’s kleertjes die ik verkoop via Little Green Company gaat naar de spaarpot van de kinderen. De overgebleven merkkleding die niet in aanmerking komt voor een second life via Jorien’s platform schenk ik aan de MiniMa Groep. De kleding komt terecht bij gezinnen die in armoede leven in onze eigen omgeving, vaak is bij ons niet bekend dat in je eigen straat of om de hoek armoede heerst. Ik draag deze gezinnen graag een warm hart toe. 

www.littlegreencompany.nl
#littlegreencompany #preloved

leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

We hope to always be a source of inspiration, positivity and love.. Our Instagram is a treasure of our family memories.. 

      © 2020                                

Blog

Read the

let's meet at the beach... or we cam start with instagram

THE BRAND MOVEMENT